google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 FİSAGOR DÖNEMİ - 3

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

FİSAGOR DÖNEMİ - 3

Hiç yorum yok :
Kuşkusuz ki bu ezoterik sembolün açılımı kendisinden beklenmemekteydi. Ondan beklenen aslında çok daha başka bir şeydi. Fakat aday bunun farkında değildi. Saatlerce tek başına kalıp bu sembol hakkında pek de bir şey tablete yazamamış olan aday, sınavı kaybettiğini düşün­düğü bir sırada odanın kapısı açılır ve yüzü asık bir rahip gele­rek, onu mabette eğitimleri süren inisiye adaylarının bulundu­ğu bir salona alırdı. Sembolü çözememenin verdiği mah­cubiyet ve smavı kaybetmiş olmanın verdiği sıkıntısı içinde çevresindekilere bakan adayı aslında asıl sınav beklemekteydi. Sembolü zaten çözemeyeceği bilinmekteydi. Bu sadece şimdi karşılaşacağı sınav için bir senaryodan iba­retti.

Onu şimdi "tahriklere rağmen kendisine hakim olabil­me" sınavı beklemekteydi. Mabetteki eğitimleri henüz daha yeni başlamış olan bu grup, kasıtlı olarak böbürlenmekte ve adayı aşağılamaya baş­lamaktaydılar:

- "Haydi buyrun bakalım, yeni bir filozof gelmiş!... Yü­zünde ne kadar da ilham ehli ifadesi var!... Şimdi bize oniki saat boyunca uğraşıp çözdüğü sembolü anlatacak. Dinleye­lim bakalım... Oniki saat aç kaldı bu sembolü çözdü. Bir ay aç kalsa her halde bütün sembolleri bir bir bize anlatır!..."

Tıpkı daha önce kendilerine yapıldığı gibi adayı ellerinden geldiğince küçük düşürmeye çalışırlardı. Amaç, kendisiyle alay edilmesine adayın nasıl tepkiler vereceğini gözlemekti. Çünkü bu ''tahriklere rağmen kendisine hakim olabilme" sınavıydı.

Tüm bunlar olup biterken, Fisagor gizli bir köşeden deli­kanlının davranışlarını ve özellikle de fizyonomisini derin bir dikkatle gözlemlemekteydi.

Nice aday burada kendisine hakim olamamış, kimi öfke­lenmiş, kimi ise ağlamaya başlamıştı... Hatta aralarında elle­rindeki tahtayı kırarak mabede küfür edenler bile çıkmıştır. Kendisine hakim olamayanlar, hiç bir açıklama yapılmadan ve bunun bir sınav olduğu bile söylenmeden derhal mabetten dışarıya çıkartılırdı.

Bunun bir sınav olduğunu anlayamayan bazıları öylesine hiddete kapılmışlardır ki, bunlar daha sonra Fisagor Okulu'nun can düşmanı bile kesilmişlerdir. Halkı Fisagorcular'a karşı kışkırtıp okulun felaketini hazırlamış olan Silon isimli kişi de bunlardan biriydi. Bu konuya az sonra döneceğiz...

Hazırlık Aşaması: ÇÖMEZLİK

Bu sınavlardan geçebilenler, inisiyasyonun ikiyle beş yıl arasında bir süre boyunca devam edecek olan hazırlık aşama­sına kabul edilirdi. Bu aşamanın ne kadar süreceği adayın ni­teliğine bağlıydı. Ancak ne kadar yüksek performans göster­se de aday iki yıldan önce bu aşamadan, bir üst aşamaya ge­çirilmezdi. Beş yıl boyunca istenilen aşamaya gelemeyenler için ise her şey sona erer ve daha fazla bu aday üzerinde uğraşılmaz ve başarısız kabul edilerek eğitimine son verilirdi.

Fisagor İnisiyasyonu'nda bu aşamaya "Dinleyenler Ada­ması" adı verilmekteydi. Bu aşamada eğitimine devam edi­lenlere de "çömezler" anlamına gelen "noviceler" denmekteydi.

Öğrenciler dahil olduğu bu aşamada kendisine verilen dersleri hiç bir yorum yapmadan ve hiç bir şey sormadan sa­dece dinlemekle yetinmek zorundaydılar. Öğrenciden beklenen, kendisine sunulan bilgileri aynen kabul edip, bunlar üze­rine uzun uzun düşünmesiydi.

Bu süre içinde öğrenciye sadece ders anatılmaz aynı za­manda onun sezgi kapılarını açıcı yoğun enerjiler kendilerine farkettirilmeden rahipler tarafından yansıtılırdı. Fisagor, mabette derslere katılan öğrencilere bu aşamada yoğun ezoterik bilgilerin aktarılmasna gerek olmadığını düşünürdü. Dış halkaya açıklanması istenmeyen ezoterik bilgi­ler bu aşamada adaya açıklanmazdı. Böyle olmasına rağmen kendisine aktarılan sınırlı bilgileri ne denli saklı tutup tutmadığı ve bunları gelişi güzel arka­daşlarıyla gevezelik edercesine konuşup konuşmadığına da dikkat edilirdi.

İnisiyasyonun hazırlık aşamasında bulunanların topluca eğitim gördükleri sınıflarında bir parmağını "sus" anlamına gelecek şekilde, kendi ağzının üzerine koymuş bir kadın hey­keli bulunmaktaydı. Bu kadın Mısır'daki İsis heykelinden başkası değildi...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder