google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 THOT'UN KİTABI'NDAKİ SIRLAR BİLGİSİ

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

THOT'UN KİTABI'NDAKİ SIRLAR BİLGİSİ

4 yorum :
Thot bir gün varoluşun kökenini derin derin düşündük­ten sonra uyuya kalmıştı... Fiedenini ağır bir uyuşukluk için­de hissediyordu. Bedenindeki bu uyuşukluğa paralel olarak ruhu da uzaya doğru gitgide yükselmeye başlamıştı. Tam o sı­rada tarif edilebilecek bir şekle sahip olmayan ilâhi bir varlı­ğın kendisini ismiyle çağırdığını farketti. Korkuya kapılan Thot: "Sen kimsin?" diye sormuştu.

— Ben Osirisim...En yüce Zekayım...,Her sırın örtüsünü kaldırabilirim... Sen ne istiyorsun?
— "Ey İlâhi Osiris! Varlıkların ve varoluşun kaynağını seyretmek ve Tanrı'yı tanımak istiyorum..."

Osiris kesin bir dille cevap verir:

— Arzun yerine gelecek

Bu kısa konuşmanın ardından, benliğini kaplayan ağırlık yerini büyük bir hafifliğe bırakmıştı...

Thot, kendisini büyük bir huzur ve iç aydınlanma sağla­yan bir ışığın içine gömülmüş olduğunu hissetmeye başlamış­tı. Bu saydam ışın demetlerinin içinden, hayranlık uyandırıcı güzellikte şekiller geçmekteydi. Ancak birden bire her şey değişivermiş ve üzerine ani­den, içinde canavarımsı şekillerin bulunduğu korkunç karan­lıklar çökmeye başlamıştı.

Koyu gri sisler içinde, iç karartıcı böğürmelerin duyuldu­ğu rutubetli soğuk bir girdabın içine yuvarlanıvermişti. Girda­bın içinde döne döne düşerken, ne dediği anlaşılamayan bir ses yükselmişti. Bu ses, ışığın sesiydi... Ne dediğini anlamasa da, bu sesi duyar duymaz rutubetli ve soğuk karanlık girdabın derinliklerinden insanı yakmayan büyük bir alev yükselmiş ve Thot'u üzerine alarak, onu bu karanlıklar girdabından yu­karılara doğru hızla çıkartmaya başlamıştı. Bu alevle birlikte yükselen Thot, kendisini pırıldayan yıldızların süslediği, uza­yın ferahlatıcı atmosferinin içinde bulmuştu. Alevin çevreye saçtığı pırıltılar çok tatlı bir sesle uzayın derinliklerinde kaybo­lup gitmişti...

Tüm uzayı ışığın sesi doldurmuştu... Aşağıda yeryüzü, yukarıda gökyüzü... İkisinin tam ortasında ise Osiris, boşluk­ta asılı duruyordu... Her şey bir anda olup bitmiş ve Thot şaşkınlık içinde Osiris'e bakıyordu.

Osiris Thot'a: "Gördüklerinin anlamını kavradın mı?" diye sormuş, "Hayır!" cevabı alınca da sözlerine şöyle de­vam etmişti:


Bu açıklamanın üzerine, Thot zihnine takılan kendisiyle ilgili bir soru sorar:

- "Bende nasıl bir içsel güç gelişim gösterdi ki, beden gözleriyle değil de, gönül gözleriyle görmeye başladım?"
- "Bu herkes için geçerli midir? Yoksa sadece bana mı özgüdür? " diye soran Toht'a Osiris'in cevabı son derece kısa oldu.
Thot'un sembolik olarak Osiris'le olan konuşmasının te­meli ruhsal irtibata dayanır. Dinsel terminolojide bu irtibat tekniğine "Vahiy Sistemi" denmiştir. Yani yukarıdaki satır­lar Thot'un aldığı vahiydir.

Thot'un Kitabı'nda yer alan bu satırlar arasında kullanılan sembollerin İsa Peygamber'in kullandığı semboller arasmda büyük bir paralellik olduğunu sanırım farketmişsinizdir.

Bu semboller: "Tanrılar'in Dünyası", "İlâhi Kelâm", "Baha", "Oğul" ve "Kutsal Ateştir.

Bunların hepsi Ezote­rik Öğreti'nin temelini oluşturan Mu Sembolleri'dir. Bu sembolizmi aynı şekliyle İsa Peygamber de kullanmıştır. Thot'un kitabında "Kutsal Ateş senin içinde gizlidir" sözleriyle dile getirilen ezoterik sırrı, İsa Peygamber şu şekil­de ifade etmiştir:

"Tanrı'nın Krallığı sizin içinizde ve çevrenizdedir."

4 yorum :

  1. Ergün Candan'ın "Kur'an-ı Kerim'in Gizli Öğretisi" kitabından alıntıdır.
    (Sayfa 273,274,25)

    YanıtlaSil
  2. Misir halki falcilik işleriyle meşgul olyordu, insanlari istenilen yöne doğru yönetme hedefleniyordu

    YanıtlaSil
  3. kıtapcılarda varmı bu buyu kıtapları

    YanıtlaSil
  4. İki saattir kitabı arıyorum bir turlu bulamadım pdf si de yok varsada onunla ilgili sayfalar acılmıyor..

    YanıtlaSil