google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 İSİS MABEDİ'NDE İNİSİYASYONA BAŞLANGİÇ - 5

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

İSİS MABEDİ'NDE İNİSİYASYONA BAŞLANGİÇ - 5

Hiç yorum yok :
İçinde bulunduğu mabedin aurasını artık daha iyi hissedi­yordu. Burada bulunmak bile sanki iç dünyasında büyük de­ğişikliklerin oluşmasına yetiyordu. Her geçen gün farklı bir kisveye bürünmekteydi. Son günlerde rahiplerin de kendisine karşı tutumlarında değişiklikler olduğunu görüyordu. Gittik­çe kendisiyle daha fazla ilgilenmeye ve ona yeri geldikçe ba­zı bilgileri artık daha açık anlatmaya başlamışlardı. Örneğin bu mabedin kimler taralından ve ne zaman kurulduğunu, ne amaçla bu yola girildiği gibi çok özel bilgilerini, rahipler ken­disiyle paylaşmaktan artık çekinmiyorlardı. Kendisini rahip­lerin sırdaşı gibi görmeye başlamıştı. Bu da içinde büyük bir öz güvenin doğmasına neden olmaktaydı.

Kuşku dolu günler artık geride kalmıştı..

Bu duyguların etkisiyle, içinden gidip kapalı sunağın ba­samaklarında el pençe divan durmak, secdeye varmak geli­yordu. Onda artık başkaldırma duygusunun yerini, mabedin temsil ettiği değerlerle bütünleşme almıştı. Bunun ne olduğu­nu tam olarak bilemese de, sadece içten içe ama son derece derinden hissediyordu. Sihirli bir dünyadaydı ve bu sihirli dünyanın gizemleri onu sarıp sarmalamıştı. Kendisini bu sihirli dünyaya teslim etmekte artık hiç bir tereddüt göstermi­yordu. Çünkü o da artık bu sihirli dünyanın bir üyesiydi...

Yaptığı meditasyonlarda sık sık Başrahibin vizyonuyla karşılaşmakta ve her seferinde Başrahip'ten telepatik yolla yeni bir şeyler öğrenmekteydi. Her anının Başrahip ve diğer Majlarca gözetildiğini artık kendisi de çok iyi biliyordu... Bir zamanlar yalnızlık içinde geçen günlerin yerini şimdi her anı dolu dolu geçen günler almıştı. İşte yine derin vecd haline girdiği bir medetasyon çalışması sırasında Başrahip telepatik irtibat kurarak, kendisine şunları söylüyordu:
Bu sözler, rahiplerin desteğiyle inisiye adayının çok fark­lı bir aşamaya geçirileceğinin işaretiydi. Vecd halindeyken bu mesajı alması, adayın artık ruhsal bir kanala bağlandığının da bir göstergesiydi. Bu mesajı alabildiğine göre, ruhsal kanal­dan gelecek diğer mesajları da alabilecek demektir. Bu da, yıl­lar süren İsis İnisiyasyonu'ndan artık inisiyasyonun ikinci safhası olan Osiris İnisiyasyonu'na geçebileceği anlamına geliyordu.

Osiris Rahipliği'ne Doğru...

İsis İnisiyasyonu'ndan Osiris İnisiyasyomı'na dahil et­mek için ertesi gün alacakaranlıkla, Osiris Rahipleri ellerinde meşalelerle yeni Adepti jsis Mabedi'nden alıp, Büyük Piramid'in içinde bulunan sfenkslerin üzerine oturtulmuş dört di­rekle desteklenmiş alçak tavanlı bir mahzene götürmekleydi­ler. Mahzenin tam ortasında mermerden yapılmış açık ve oy­malı bir mezar bulunmaktaydı.

Yeni rahip adayına hitaben Başrahip şu sözlerle konuşmasma başlardı. Bu aynı zamanda ayinin de başlangıcım oluş­tururdu:
Adept boş mezara uzanmakla, Başrahip de elini onun üzerinde gezdirip onu manyetik enerjilerle donatmaktaydı. Önce Başrahip sonra da Osiris Rahipleri'nden oluşan kortej sessizce oradan ayrılmaktaydı. Odayı zar zor aydınlatan lam­ba bir süre sonra iyice zayıflamaya başlamakta ve tam bu sı­rada mahzenin derinliklerinden gelen koro halindeki bir ilâhi odayı sarmaktaydı. Lambanın sönmesiyle birlikte koro da ya­vaşça susmakta, Adept karanlıklar içinde odada tek başına kalmaktaydı.

Az sonra yaşanacaklar tam anlamıyla ölüm anında meydana gelen gelişmeler ve "Ölüm Ötesi Yaşam"la ilgili feno­menlerden oluşmaktaydı. Adept ölüm anını yaşayarak bedeninden ayrılacak ve Öte Alem'e gidip rehber bedensiz varlık­larla görüşecek, bu süreç içinde de "Ölüm Ötesi Mekân"ın özelliklerini henüz daha ölmeden önce görme imkânına ula­şacaktır. Başrahibin "canlı canlı mezara girmen gerekir" sö­zü işte bunu anlatmaktaydı. Yoksa canlı canlı mezara gömül­mek diye bir şey söz konusu değildi...

Odada bulunan lahitin sembolik bir anlamı vardı. Adept ölüm ötesi deneyimi bu lahite yatarak yaşamaktaydı. İşte Büyük Piramit'le de dahil bazı Mısır mabetlerinde bulu­nan lahitlerin işlevi buydu. Yoksa bazı arkeologların zannettiği gibi bu lahitler mezarlık olarak kullanılmış değildir.

Bu yaşanacak fenomende baştan sona Osiris Rahipleri ve Başrahip astral olarak, Adepti görüp gözetecek ve bu ola­yın her anında kendisine yardımcı olacaklardır. Gerçekleştiri­lecek olan bu ayinin temeli astral seyahata dayanmaktaydı.
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder