google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 İSİS MABEDİ'NDE İNİSİYASYONA BAŞLANGİÇ - 4

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

İSİS MABEDİ'NDE İNİSİYASYONA BAŞLANGİÇ - 4

Hiç yorum yok :
Sabretmenin basit anlamda köşesine çekilip bekleme olmadığmı, tam tersine kendisinin göstereceği çaba ve ça­lışmayla geçen bir süreci kapsaması gerektiğini fark etmişti... Şimdi mürşitlerinin kendisini neden terketmiş gibi göründüklerini daha iyi anlıyordu. Rahipler de sabrederek kendisinin belli bir yol kat etmesini bekliyorlardı... O içe doğan aydınlanma anlarının birinde fark ettiği gerçeklerden biri de buydu işte...

Yirmi iki sırrı sembolize eden heykellerle ilgili, o günden beri mürşitlerinin hiç biri ona tek bir kelime bile söylememiş­ti ama bu heykellerin bulunduğu salonda gezinip, bu resimler üzerinde konsantre olup, derin derin düşünmesine izin verilmisti. Orada bazen saatlerce tek başına kalmaktaydı... Heykellerdeki ciddiyet ve kararlılık, Mısır'ın o kendisine özgü sa­natıyla adeta hayat bulmuştu. Bu, heykellerin görünen kıs­mıydı. Bu kadarı bile insanda hayranlık uyandırmaya yetiyordu... Büyüleyici sanatsal güzelliklerinin ötesinde temsil ettik­leri sırlar ve o sırların enerjisi onlarla bütünleşmiş durumday­dı... Onlara bakanlar o enerjiyi ruhlarının derinliklerinde his­setmekte, o enerjiler onu seyredenin gönlüne dolmaktaydı...

Her biri evrenin ve yaşamın bir alanını yönetip yönlendi­ren kozmik prensipleri ifade eden bu "Mısır'ın Kutsal Sem­bolleri" rahipler için evrenin anahtarı konumundaydılar. Sır­ların saklandığı yer işte buradaydı. Bunun farkında olan aday onlara başka bir gözle bakmakta ve onları sırların muhafızları gibi görmekteydi. Ancak bu sırlara erişebilmesi henüz müm­kün görünmüyordu. Peki bir gün bu sırlarla karşı karşıya ge­lip bunların ne anlama geldiklerini tam olarak anlayabilecek miydi?...

- "İsisin gülünü koklamama ve Osiris'in ışığını seyret­meme bir gün izin verilecek mi acaba?..." Aklında sürekli dönmekte olan bu soruyu bir gün Osiris Rahipleri'nden birine sorduğunda şöyle bir cevap almıştı:

Mabedin aurası tüm benliğini kuşâtıyor

Bu cevap, adayda buruk bir sevinçle karşılanmış ve tek­rar derslerine geri dönmüştü. Rüyaları da değişmekteydi demiştik... Evet... Artık rüya­ları bile Mısır İnisiyasyonunu oluşturan sembollerle dolmuş­tu. "İsis'in Gülü"m bir gün koklayabilecek miyim diye dü­şündüğü o günün gecesinde garip bir rüya görmüştü. Bir ağacın içinden çıkan ISİS, sağ elinde tuttuğu kupadaki suyu kendisine uzatıyor ve bu sudan kana kana içiriyordu.

Hemen aşağıda ise kendisini görüyordu. Başı kendisinin başıydı ama vücudu büyük bir kuşu andı rıyordu. Isis'in sol elinden akan suyu da, bu kuş içi­yordu. Demek ki, kendisi farketmese de İsis sürekli yanındaydı. Ve enerjileriyle kendisini besliyordu. İsis'in elinden rüyasın­da su içmek bu anlama geliyordu.

Kendisine ruhsal konularda bilgi veren rahipler, kuşun astral bedeni sembolize ettiğini daha önce söylemişlerdi. O halde hem fiziksel hem de astral bir arınmayla karşı karşıyay­dı. Bunu artık o kadar iyi içinde farkediyordu ki, ruhsal bir yıkanmadan çıkmış gibi kendisini hissediyor ve İsis'in kendisi­ni dört bir yandan kuşattığını nerdeyse görür gibi oluyordu.

Mabedin aurası tüm benliğini kuşatmıştı... Görmüş olduğu rüya bunu anlatıyordu. İşte bu düşüncelerle uyandı­ğında uzun bir süre derin bir sessizliğe gömülmüş ve tek bir söz bile söyleyememişti.

( "Ağaç Sembolü" Ezoterizm'de yer ile gök arasında kurulan irtibatın sembolüdür. Bu açıdan bakıldığında adayın rüyasında Isis'in ağacın için­den çıktığını görmesi, İsis'i temsil eden ruhsal planla irtibata girmeyi başardığını göstermektedir. Bu, Isis İnisiyasyonu'nun başarıyla tamamlanacağını ya da tamamlanmak üzere olduğunu gösterir. Su, burada hem bilginin hem de ruhsal - manyetik tesirlerin sembolüdür. Isis'in suyuyla beslenmek onun tesiriyle muhatap olmak demektir. Bu hem fiziksel hem de ruhsal arınmayı da ifade eden bir semboldür. )


Bu sessizliğin yüce cazibesi ile mabette günler aylan, iz­lemekteydi.... Mabede geldiği günden bu yana yıllar geçmiş­ti... Rahip adayı, mabede geldiği ilk günle kendisini karşılaş­tırdığında gözle görülür bir başkalaşım içine girdiğini çok iyi anlayabiliyordu. Bir zamanlar başına üşüşmüş olan ihtirasla­rı, ondan bir buhar gibi uzaklaşmış; onu şimdi sarıp sarmala­makta olan düşünceler ise, ona yepyeni bir dünyanm kapısını aralamaya başlamıştı... Dünyasal benliğinin silikleşmeye başladığını, onun yerine daha saf bir benliğin doğmakta oldu­ğunu, kuvvetle hissetmekteydi.
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder