google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Thot'un Kitabı'na göre İlâhi Oluşum - 4

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

Thot'un Kitabı'na göre İlâhi Oluşum - 4

1 yorum :
Dinlerde bu konuyla ilgili söylenilen bir başka şey daha vardır. Günah işleyen insanların cehenneme gideceğinden sözedilir. Cehennem sembolünün ana teması ise ateştir. Ateşte yanmakla anlatılmak istenen asıl mesele, astral tortuların yakılmasıdır. Gerçekten de astral tortuların yakılması diye bir olgu vardır. Bazı insanlarda bu tortu o denli ağırlaşır ki, bu tortu kendi başlarına temizlenebilme imkanını ortadan kaldı­rabilmektedir İşte böyle durumlarda varlığa bir yardım eli uzatılarak, kendi başına temizleyemediği bu tortu, özel bir manyetik etkiyle yok edilebilir. Ancak bu uygulama varlığın astral bilgi merkezindeki pekçok anıyı da yok etmektedir. Ya­ni varlık, madde ile girdiği bu irtibat sırasında geçirdiği pek­çok enkarnasyona ait bilgiyi bir anda kaybetmektedir.

Az önce Thot'un Kitabı'nda geçen "Onların bu ıstırapla­rı ancak, tam bir şuur kaybı demek olan, tahrip oluşlarıyla birlikte sona ermektedir" sözünün ardında yatan gerçekle, dinlerde dile getirilen "cehennemde yanma" temasının ardın­da yatan gizli mesaj işte budur...

Madde girdabından kurtulup ve
Ruhların tekrar yukarı çıkışları...

Sıra aşağıya inen ruhların tekrar yukarıya çıkış süreçleri­ni Thot'a göstermeye gelmişti.

Tekrar gökyüzünü kaplayan yedi katlı gök Thot'un gözü önünde canlardınlmıştı. Osiris birinci kubbeye çıkan birkaç ruhu göstererek şunları söylüyordu:
Thot büyülenmiş gibi olduğu yerde hareketsiz donup kalmış, kendisine seyrettirilenleri takip etmeye çalışıyordu. Osiris'in ne anlatmaya çalıştığını anladığını belirtmek için ba­şını hafifçe aşağıya doğru eğdi.

- "Bu çıkışı başarabilmek için ne yapmam gerekiyor? "

Öte Alem'in çok belirleyici bir özelliği burada dile geti­rilmektedir. Bedenini terk eden varlığın Spatyom'da kendisi­ne uygun bir bölgede yer edinebildiği bugüne kadar gerçek­leştirilen Metapisişik çalışmalarda net bir şekilde anaşılmış durumdadır.

Metapisişik çalışmalarda "Spatyom", dinsel terminoloji­de ise "Ahiret" olarak isimlendirilen Öte Alem'in maddesel yapısının, çok yüksek titreşimli maddelerden oluştuğu ve bu oluşumun da kendi içinde en kabasından en süptiline kadar çeşitli merhalelerden meydana geldiği tespit edilmiştir.

Metapisişik çalışmaları yakından takip eden okurlarımı­zın bildiği gibi, bedenini terk eden her varlık, astral bedeniy­le bu mekana intikâl etmektedir. Dünyada yaşarken astral be­denimizi ne kadar inceltebildiysek yani astral tortularımızı ne kadar temizleyebildiysek. Öte Alem'de o kadar yüksek sevi­yelerde bir yer edinebilmemiz mümkün olabilmektedir. Bu tamamen kendiliğinden gerçekleşen bir süreçtir. Öte Alem'in hangi vibrasyonel kısmına Astral Bedenimiz senkronize olur­sa, orada bir yer edinmemiz kaçınılmaz bir sonuç olarak kar­şımıza çıkmaktadır. İstesek de daha ötelere geçemcmiz müm­kün olamamaktadır.

Thot'un Kitabı'nda bu mesele tek bir cümleyle özetlen­miş durumdadır: "...Her biri kendilerine uygun bölgelere kadar yükselip, o bölgenin meleğinin kanatları altında toplanmaktalar...."

Dünya Spatyomu için geçerli olan bu husus dünya spatyomunu terk etmeyi başarabilen varlıkların ruhsal planına ka­vuşmak için yapacağı ruhsal yolculuğu için de geçerlidir. Ve sonunda her varlık evrensel varoluşta bağlı bulunduğu ruhsal planına dahil olacaktır. Dönüşümüz onadır...

Sizlerin de farkettiğiniz gibi Thot'un Kitabı'nda yazılan­lar her ne kadar sembolik unsurlar taşısa da yine de anlaşıl­ması son derece basit duramdadır.

Bunun nedeni, bu kitabın bizim devremize ait bir kitap olmamasıdır. Atlantis'te bilgiler bu şekilde insanlara aktarıl­maktaydı. Bilgilerin bohçalanması, üstünün örtülerek sembol­lere büründürülerek insanlara aktarılması bizim devremize ait bir üsluptur. Bu üslubun nedenini daha önce söylemiştik: İn­sanlığın aşamalı olarak aşağıya inebilmesi için buna gerek vardı.
1 | 2 | 3 | 4

1 yorum :

  1. Orjinalini bulmak için 7 kapıyı geçmek geteksede bu kitapta çok güzelmiş nasıl satın alabilirim

    YanıtlaSil