google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 OSİRİS MABEDİ'NDE SAKLANAN THOT'UN SIRLARI - 2

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

OSİRİS MABEDİ'NDE SAKLANAN THOT'UN SIRLARI - 2

Hiç yorum yok :
Hint'in Yedi Deva'sı, Persler'in Yedi Amşapand'ı , Kalde'nin Yedi Yüce Meleği, Kabal'ın Yedi Sefirot'u, Hristiyanlığın Yedi Baş Meleğii, İslâm Tasavvufu'ndaki ve Orta Asya Türk Geleneklerindeki Yedi Katlı Gök anlayışları hep bu ezoterik bilginin yansımalarındandır. Bu bilginin yansımaları hemen hemen tüm toplumların mitolojik kayıtlarında da yer almış ve hayli köklü bir tema olarak ele alınmıştır.

Mısır Ezoterizmi'nin "Yedili Sistemi" ile ilgili adaya da­ha sonra bir başka bilginin daha aktırıldığını yine Thot'un Kitabı'ndaki anlatımlarda görmekteyiz.

Thot'un Kitabı'ndaki aşağıdaki satırlar, insanın ruhsal ve fiziksel yapısında da "Yedili Sistem"in bir yansıması olduğu­nu açıkça dile getirmektedir:
İnsanın yedili yapısı ile anlatılmak istenen kavram insanın ruhsal ve fiziksel bağlantı noktalarıyla ilgilidir. Bu bağlantı noktaları Doğu Ezoterizmi'nde "Sahralar" olarak isimlendi­rilmiş ve Batı Dünyası'nda da aynı isim günümüze kadar kul­lanılarak gelmiştir. Şakralar da yedi adettir.

Buradan da inisiye adayına şakralarla ilgili önemli bilgi­lerin aktarılmış olduğu anlaşılmaktadır. Zaten inisiyasyonda şakraların açılması temel hedeflerden biriydi. Şakraların iş­levselliğini artırarak, daha yoğun ruhsal enerjinin fizik bedene yansıtılmasına imkan sağlıyorlardı. Bu hem telepati, durugörü gibi parapsişik yeteneklerin kullanılmasını güçlendiriyor hem de şuursal aydınlanma yo­lunda adaya önemli bir iç aydınlanma sağlıyordu.

Özetleyecek olursak: Şakraların açılması ile hedeflenen son nokta, adaya kendi miracı yaşatabilmekti. Yani kendi ruh­sal enerjisi ile ya da başka bir yorumla söyleyecek olursak, bağlı bulunduğu ruhsal planıyla irtibatını gerçekleştirmek ve tam bir şuurluluk halinin yaşanmasını sağlamaktı...

Ve sonunda inisiye ilahilikle olan irtibatını farketmekte ve "Kendini bil böylelikle Tanrıları da bilirsin " sözünün ne anlama geldiğinin şuuruna varabiliyordu.

"İnsanın yedili yapısı" sözüyle anlatılmak istenen bir başka bilgi daha vardır. Az sonra değineceğimiz gibi Mısır İnisiyatik bilgilerine göre insan sadece fizik bedenden ve ruh­tan meydana gelen bir varlık değildir. Fizik bedeniyle ruhsal enerjisi arasında -ruhsal enerjinin fizik enerjiyle uyumunu sağla­yan- bir takım tampon unsurlara da sahiptir. (Astar Beden, Kozal Beden, Mantal Beden gibi)

İnsanı oluşturan bu yedili yapı Mısır İnisiyasyonu'nda "Klıat", "Khaibit", "Ka",Ab", "Ba", "Khu", "Khabs" ola­rak isimlendirilmişti.

Evrenin yedili yapısı bu şekilde insanda da tezahür etmiş olmaktaydı ki, öldükten sonra varlık evrenin yedi katına kar­şılığı gelen bedeni vasıtasıyla gidebilmekteydi.
Bir örnekle açıklamak gerekirse:
1 | 2 | 3

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder