google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MISIR'IN ÖLÜLER KİTABI GÜNLE GELECEK OLANA AİT BÖLÜMLER - 2

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

MISIR'IN ÖLÜLER KİTABI GÜNLE GELECEK OLANA AİT BÖLÜMLER - 2

Hiç yorum yok :
"Osiris'in önünde yükselmek": Astral tortularından kur­tulan varlıklar Öte Alem'in ya da Mısırlı 1ar'in terminolojisiy­le söyleyecek olursak, Neter-Khert'in katlarında kolaylıkla yükselebilecekler demektir. Bunun da, Osiris'in bilgisinine ulaşmakla mümkün olacağı anlatılmaktadır. Bu yükselişin nihai noktasını ise "Tanrılar gibi olmak" diye ifade eder;
Bu bölümde de rehberlik sisteminin varlıklara yardımı di­le getirilmektedir. Yolun açılması ve engellerin bu yardım sa­yesinde ortadan kaldırılması anlatılmaktadır. Böylelikle o meşhur tartılma ritüelinden varlığın geçebilmesine olanak sağlanmaktadır.

Turin Papirüsü'nde, bu bölüm aşağıdaki sözlerle biter:

Mısır'ın Ölüler Kitabı bu bölümün ölü tarafından bilinme­si halinde olucaklan şöyle açıklar:
Cenaze gününde Sahu'nun Tuat'a girebilmesi için gerekli sözler:

Ölümden sonra cesede de yapılacak bir takım manyetik enerji aktarımları söz konusudur. Bundaki amaç ruh ve beden ilişkisinin kesilmesidir. Ölünün yıkanmasının da ardında ya­tan metapsişik prensip bununla ilgildir.

Ölümle birlikte her ne kadar ruhsal ve fiziksel ayrışma zaten kendiliğinden meydana geliyorsa da, fizik beden ruhsal enerjiyi astral enerjisiyle bir girdap gibi kendisine çekmeye devam eder. Ve bu çekim varlığın fizik alemden kopuşunu zorlaştırır. Yükselişini engeller. İşte ölümden sonra yapılan çeşitli ritüeller bu çekimi ortadan kaldırmaya yöneliktir.

Bu yapılan ritüellerde uygulanan asıl yöntem, man­yetik enerjilerle bu çekime karşı bir barikat oluşturmak­tır. Su manyetik enerjileri bünyesinde depolayabilme özelliğine sahip olduğundan, manyetik enerjiler öncelikle suya aktarılır ve daha sonra da bu suyla ceset yıkanırdı. Keten kumaş ve merhemler de yine bu yöntemin bir par­çasıdır.

Bu konuyla ilgili bir başka bölümde şu satırlara yer verilmiştir:



Buraya kadar ilk bilgiler verilir. Artık sıra ölümden sonra "Sahu "nun yani bedenini terk etmiş ruhsal varlığın öte aleme intibak edebilmesi için gerekli açıklamalardadır.

Mısır'ın Ölüler Kitabı'nın bu konuyla ilgili bablan şu söz­lerle başlar :
ölümden sonra ruhun bedenden ayrılıp kendi varlığını sürdürmesi Mısır'ın Ölüler Kitabı'nda son derece açık bir şe­kilde dile getirilmektedir. "Sahu'nun tabutunun üstünde sa­yılması" ile bu açık bir şekilde dile getirilmektedir.

Ölüm hadisesinin ruhun bedeni terketmesi olduğu Ölüler Kitabı'nda şöyle dile getirilmiştir:

1 | 2 | 3

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder