google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ezoterik Sırlar Sembollerde Gizli - 3

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

Ezoterik Sırlar Sembollerde Gizli - 3

3 yorum :
Mitolojik anlatımlarda genellik­le şahin ya da şahin başlı insan gö­rünümünde sembolleştirilmiştir. Yolculuğu simgeleyen bir kayık içinde ve başının üstünde bir yıldız amblemi ile temsil edilen şekli en yaygın olanıdır. Yolculuktan kasıt kozmik irtibat ya da bir başka değişle kozmik te­sirlerin dünyamıza gelişidir. Koz­mik tesirlerden kastedilenin ne ol­duğu, şahin başlı insan vücutlu Horus sembolünün üstündeki yıldız ambleminde gizlidir.


Horus ve Seth'in Mücadelesi (1, 2, 3)


Mısır Mitolojisi'nde negatif güçlerin ve şeytani - negatif enerjilerin sembolü olan Seth, Horus ile sürekli bir savaş içindedir. Bu, evrendeki pozitif ve negatif güçlerin sembolü olduğu gibi; bu savaş aynı zamanda vicdanın nefsaniyetle olan mücadelesidir. Bu pozitif ve negatif enerjilerin dünya üzerine de çok büyük etkileri vardır. (-3-)

Hatta Atlantis'te başlayıp daha sonraları bizim kıtaları­mızda birbirleriyle mücadelelerini süren Agarta ile Şambala'nın beslendikleri ana kaynak da, Horus ile Seth'in temsil ettikleri kozmik planlardır. Agarta ve Şambala, bu planlardan aldıkları enerjileri dünyaya yansıtan birer paratoner işlevi gör­müşlerdir. Bu işlevleri bugün de sürmektedir. (-1-)

türlü şeytani silahı kullanan Seth ile mücadelesi, menfiliğe ve karanlığa karşı savaşan ışığın; ışık güçlerinin mücadalasi ola­rak anlatılır. Işık Güçleri, Şahin başlı Horus sembolünün üstündeki Sirius'u ifade eden bir yıldızla gösterilmiştir. Ve Eski Mısır Kültürü'ne ait pek çok ezoterik metinde de Ho­rus, Dünya'ya Sirius'tan gelen tesirlerin kaynağı olarak tanım­lanmıştır. (-2-)

Horus'un karşıt kutbu Seth, Mısır Mitolojisi'nde Osiris'in kardeşi ve katili, Neftis'in kocası ve Ra'nın oğlu olarak tanım­lanır. Mısır Ezoterizmi'nde Seth, Kur'an-ı Kerim tenninoloji-sinde geçen Şeytan sembolüne karşılık gelir.

Seth ile ilgili Mitolojik anlatımlar bu yorumumuzu tam anlamıyla desteklemektedir. Mısır Mitolojisi Seth'i Horus'la güçleri denktir diye tanımlar ve hemen arkasından şöyle bir açıklama yapar. Özetle aktarıyorum:
Sırtlana benzeyen (ama hangi hayvan olduğu tam olarak an­laşılamayan) bir hayvan şeklinde resmedilen Seth ile İlgili an­latılanlar, görmüş olduğunuz gibi Kur'an-ı Kerim termi­nolojisinde Şeytan'la ilgili anlatılanlara tıpa tıp uymakta­dır.

Kur'an-ı Kerim'de de Şeytan'in bir melek olduğu ancak ancak daha sonra Rabbi'ne isyan ettiği için insanları negatif alana yönlendirmek için çalışmaya başladığı anlatılır. İşlenen tema aynıdır. Çünkü anlatılmak istenen bilgi aynıdır. Bu bilgi de Seylan'ın negatif enerji üreten ve bunu insanlığa yansıtan ruhsal bir plan olduğudur... Dini terminolojideki adı Şeytan, Mısır Mitolojisi'ndeki ismi ise Seth'tir. İsimler bile birbirine ne kadar çok benziyor, öyle değil mi?... Tabii Satanizm ismi­nin benzerliğini de ayrıca vurgulamak gerekir.

Anubis (1)

Mısır yazıtlarında Köpek başlı insan olarak sembolleştirilmiştir. Mısır Mitolojisi onu Tuat'ın rehberi ve Neter-Khert'te koruyuculuk fonksiyonu gören bir Tanrı olarak ta­nımlar. Osiris ve Neftis'in oğlu, Horus'un üvey kardeşidir. Horus'un üvey kardeşi olarak nitelendirilmesi de son derece manidardır. Burada ince bir nüansla çok önemli bir bilgi anlatılmak istenmiştir. Üvey kardeş değil de kardeş denseydi sembolde anlatılmak istenen bilgi çok farklı olurdu.
Kısaca bunu açalım...

Horus, Siriusyen Kültür'e ait bir varlığı sembolize ettiği­ne göre, kardeşi denseydi, bu plana ait bir başka varlık ya da bu plana benzer bir başka ruhsal planın burada kastedilmiş olabileceğini düşünürdük. Ama üvey kardeş denmiştir. Yani yine aynı vazifeyle görevli Horus'un temsil ettiği plana karşı sorumlu olan, bir alt kademedeki plan burada kastedilmekte­dir.

Peki bu sistemin kimliği belli midir? Evet... Ezote-rizm'de bunun cevabı mevcuttur. Bu sistemin kimliği Anubis'in şekilsel sembolünde gizli­dir. Anubis'in tüm Mısır yazılı metinlerinde dik kulaklı köpek kafasına sahip bir insan şeklinde sembolleştirilmiş olması önemli bir anlamı vardır. Yani rast gele seçilmiş bir hayvan değildir.

Aynen Eski Türk Gelenekleri'nin en önemli sembollerin­den biri olan Kurt'da olduğu gibi...

Dik kulaklı bir köpek kafası ya da Kurt Büyük Köpek Ta­kım Yıldızı'nın bir üyesi olan Sirius Yıldız Sistemi ile ilintili­dir. Türkler'in Kültür Kökenleri isimli son kitabımda ayrıntıarıyla açıklamış olduğum gibi, Eski Türk Mitolojisi'nin en öz­gün ve en önemli sembolü Kurt'tur. Ezoterizm'de Kurt ya da dik kulaklı köpek Sirius Yıldız Sistemi'nin sembolüdür.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

3 yorum :

  1. Kur'an-ı Kerim'de Şeytan bir melek değil bir cin olarak bahsedilir. "...Zaten o cinlerdendi." Lütfen İslami bilgilere tam vakıf olarak bilgi verelim ve yahudizm eklemeleri olmamasına özen gösterelim. Şeytanın melekliği Hristiyan ve Yahudiler için geçerlidir. Biz de cindir ve asıl adı İblistir. Şeytan genel isim gibi, unvan gibi algılayabiliriz yanlış olmaz ise. Çünkü gene Kur-an da "insan ve cinlerden şeytan" ibaresi vardır. Yani hem insan hem de cinlerden şeytanlar var. Kötücül kalpli, Allah düşmanı gibi algılayabiliriz.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Mısır Pitamitleri Nasıl ve Kimler Tarafından Yapıldi
    Cevap: Piramitler Cinler Tarafından Yapıldı Bildiğiniz Gibi 104 binin üzerinde Peygamber ler gönderildi ... FAKAT BENDE DOĞRUDAN KONUYA GİRİYORUM Bu Şekilde Kendiniz Daha Net Anlamış Olacaksınız Bu Piramitlerin ASIL KİMİN İÇİN VE NE AMACI İle Yapıldığını
    "GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM P PEYGAMBERLER %100 İBLİS , ŞEYTAN , NUR TARAFINDAN KULLANILMAKTA DIRLA YANİ HEPSİDE ŞEYTANA HİZMET ETMEKTEYDİLER "
    " BU PİRAMİTLERİ YAPTIRAN KİŞİ DE ÇOK GÜÇLÜ BİR PEYGAMBER İDİ AYNEN hz. s SÜLEYMAN GİBİYDİ ( Hattâ Ondan Daha Güçlü idi )) BU NEDENLE O DA CİNLERİ ŞEYTANLARI ( İrtibat Ettiği İBLİSİN GÜCÜNÜ ) KULLANARAK İNŞAA ETTİ PİRAMİTLERİ Ayrıca Cin = Nar = Nur = g Güneş = ŞEYTAN' dır ( Şeytanın Amacı da Belli dir Piramitin Tepesinde b g Güneş Görüldüğü Zaman v.s.)
    "Daha Fazla Açıklamaya GEREK VARMI Bence Bu Kısa ve Net Açıklama YETERLİDİR TABİİ Kİ DÜŞÜNENE ANLAYANA VE ANLAMAK İSTEYENE"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmen doğruluk payı olsada bilge kibrin dogru söylediklerini lekeliyor.İki laf edip anlayanlar akıllı anlamayamlar aptal tezi anca kıt aklın ürünü olur.Doğru düzgün anlatabildimmi acaba diye biraz düşünmen gerekmezmi?Boşver nasılsa herkez bilge,herkesten başka herkeste aptal.

      Sil