google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MISIR KOZMOGONİSİ "Evren ve İnsan" - 2

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

MISIR KOZMOGONİSİ "Evren ve İnsan" - 2

Hiç yorum yok :
Ölümden sonra serbest kalan ruhsal varlıklar, bu alemle­rin çeşitli safhalarına gitmektedirler. Hatta sadece ölümden sonra değil, ölmeden önce de. Mısırlı rahipler bu alemlerle ir­tibata girebilmekteydiler. Bu irtibat Mısır İnisiyasyonu'nun en temel hedeflerinin başında gelmekteydi. Nitekim Thot'un Kitabı'nda Yedi Küre vizyonuyla bu konu inisiyelere ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktaydı.

Az sonra ayrıntılarıyla göreceğimiz gibi Mısır'ın Ölüler Kitabı'nın muhtelif bölümlerinde de bu tema pekçok kez tek­rarlanarak anlatılır:
NETER - KHERT'İN KATLARI

Neter-Khert'te Mısırlı rahipler tarafından ziyaret edilen pekçok bölge vardı. Mısır İnisiyasyonu'nun en derin sırlarından birini oluştu­ran Neter-Khert'i oluşturan bu bölgelerin Mısırlılarca nasıl ta­nımlandığını ve bu tanımlamanın ezoterik bilgilerde ne anlama geldiğini önce kısaca özetlemeye çalışalım. Daha sonra bunların ayrıntılarını tekrar ele alacağız:

1- MAATİ SALONU:

Kişinin geçmiş söz ve davranışlarmın gözden geçirildiği yer. Bu dünya ile öte alem (Spatyom) arasmdaki tampon böl­gedir.

2-ARİTLER:

Arit kelimesi "Kabul Salonu" demektir. Ruhun öldükten sonra ilerlediği yedi kabul salonu vardır. Bunlar aynı zaman­da bedeninden ayrılmış olan varlığın geçip bitirmiş olduğu safhaları temsil eder.

3-TUAT:

Oniki kısma ayrılır. Tuat kelimesi "Astral Mekân" (Spat­yom) anlamına gelir.

4- OSİRİS'İN EVİ:

Yirmibir Pilon'a ayrılır. Pilonlar sübtil dünyadaki farklı safhalardır. Spatyom'un üst merhalelerini ve Ruhsal İdareci Planları ifade eder.

5- AATLAR:

Onbeş tane aat vardır. Kelime olarak "Bölümler" anla­mına gelir. Aynı zamanda geçirilen şuur halleridir.

6- SEKHET-HETEP:

"Barış ve Beslenme Tarlası"dır. Dört ana bölüme ayrılır. Ruhun ulaşacağı en üst düzeydeki planın adıdır. İşte tüm bu planları da Tanrılar yönetmekteydi...
1 | 2

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder