google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 İNSANIN FİZİKSEL VE RUHSAL UNSURLARI - 2

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

İNSANIN FİZİKSEL VE RUHSAL UNSURLARI - 2

1 yorum :
Bu tam anlamıyla bir uyanışı ifade etmekteydi. Kendi sır­rını keşfederek, Tanrılar'ın da sırrını (iğrenebiliyordu. Böyle­likle "'Kendini bilen Tanrıları da bilir" sözünün içerdiği de­rin anlamı, tüm benliğinin içinde hissedebilmekteydi.

Ezoterik çalışmalarda "İçsel Uyanış olarak ifade edilen bu konu, İslâm Tasavvufu'nda "İçsel Kıyamet" olarak isim­lendirilmiştir.

Ka'sına Geçmek

"Ka'sına geçmek" deyimi Eski Mısır Dili'nde "ölmek" anlamına kullanılmaktaydı. Ka'sına geçmekten kasıt, fizik be­deninden Ka'nın ayrılmasıdır Yani Astral Beden'in fizik bede­ni terkedişi ifade edilmektedir. Bedenin terkedilişi yani ölüm olayı hiyeroglif resimlerinde insan başlı kara leylek türü bir kuşun bedenin içinden çıkıp yükselmesi şeklinde temsil edil­mekteydi.

Bu diğer ulusların ezoterik öğretilerde de aynı şekilde sembolleştirilmiştir. Örneğin Anadolu Halk Gelenekleri'nde yeni doğan bir bebeği leyleklerin getirdiğinin söylenmesi de işte bu eski ezoterik sembolizme dayanmaktadır. Anadolu'da bebekleri leyleklerin getirdiğinin söylenmesi, aslında bebek­lerin ruhsal olarak astral bedenleriyle (Ka'larıyla) dünyaya doğdukları anlamına gelmektedir. Yani Mısır'daki siyah ku­şun yerini leylek almıştır.

Günümüzde bu anlam unutulmuş olsa da, bu Halk Kül­türü halen kolektif hafızalarda yaşamaya devam etmektedir. Neyse, biz konumuzu dağıtmayalım ve Anadolu'dan tek­rar Antik Mısır'a dönelim...

Ölüm Deneyimi ve Astral Tortular

Ayrıntılı örneklerini, Mısır'ın Ölüler Kitabı'nı inceleyece­ğimiz bir sonraki bölümde göreceğimiz gibi. Mısırlılar'ın Öte Alem tasavvurlarıyla, ruhun bu hiyerarşik yapısının çok önemli bir paralelliği vardı. Bedenin terkedilişinden sonra ruhsal varlığın Öte Alem'de hangi seviyede bir yer edinebile­ceği, ruhun yaşarken bilincini hangi bedene kadar yükselte­rek odaklayabildiğine bağlıydı.
Bilincin kendisini daha yüksek bedenlere odaklayabilmesi için yapılması gereken ilk şey: Astral Beden'in temiz­lenmesiydi. Astral tortular bilincin diğer bedenlere odaklan­masına engel teşkil eden en önemli etkendi.

Hiyerogliflerde kuşun insan bedeninden ayrılışı ölüm anı­nı dile getirdiği gibi aynı zamanda astral seyahati da ifade et­mektedir. Özellikle de inisiyasyonda ölüm deneyimi olarak adlandırılan inisiye adayının fizik bedeninden ayrılarak ruhsal planlarla kurduğu irtibat da ayın sembolle dile getirilmiştir.

Ölmeden önce inisiye adayına yaşatılan ölüm deneyi­mi ile öldükten sonra neler olacağı adaya gösterilmiş olu­yordu ki, burada astral tortularından ne kadar sıyrılabilip sıyrılamadığı da adaya pratik olarak gösterilmiş olu­yordu. Çünkü ister öldükten sonra isterse de ölmeden önce gerçekleştirilen astral bedeniyle öte aleme geçiş yapan varlı­ğın, o alemin hangi aşamasmda kendisine bir yer edinebilece­ği sadece astral bedeninin kalitesine bağlı bulunmaktaydı.

Bugün için de aynı şey geçerlidir Bugün de diğer beden­lerimize odaklanamıyorsak bunun nedeni Astral Bedemizi bir zırh gibi sarıp sarmalamış bulunan tortularımızdır. Ki haliha­zırda insanlığın büyük bir bölümü bu şekilde yaşamaktadır.
Hiyerogliflerde resmedilen kuşun insan bedeninden ayrılışı, ölüm anını dile getirdiği gibi aynı zamanda astral seyahati da ifa­de etmektedir. Özellikle de inisiyasyonda "Ölüm Deneyimi" ola­rak adlandırılan inisiye adayının fizik bedeninden ayrılarak ruh­sal planlarla kurduğu irtibat da, aynı sembolle dile getirilmiştir.

Yukarıdaki resimde bu tema işlenmektedir. Anubis'in ellerini kuşa uzatması Öte Alem'e astral seyahat yapan inisiye adayına yolladığı tesirlerin ifadesidir.

Yatmakta olan inisiye adayının sağ ayağı ve sağ eli yukarı­ya kalkmış olarak gösterilmektedir. Astral Seyahat'ın başlangıcın­da astral beden fizik bedeni terk ederken, vücutta ani seyirmeler meydana gelir. Sağ ayağının ve sağ elinin havaya kalkmış olma­sı bu seyirmeleri ifade etmektedir. Genellikle uykuya dalarken pekçoğumuzun yaşadığı ani düş­me refleksi bu seyirmelere örnek olarak gösterilebilir.
1 | 2

1 yorum :

  1. Peki bu yolculuğa dair daha geniș ve detaylı bilgiler eliniz de mecut mudur ? Aşağıda mail adresim var. İletişim kurmanız veri aktarmanız konusunda müteşekkir kalırım. Bu bilgileri yayımladığınız için teşekkürler.
    yilmaz.gungor83@gmail.com

    YanıtlaSil