google.com, pub-7066923862761279, DIRECT, f08c47fec0942fa0 KEOPS'UN DÜNYA ÜZERİNDEKİ YERİ - 2

osiris kültü, tufan, tanrı ra, antik mısır sırları, piramitlerin gizemi, atlantis, mısır kehanetleri...

KEOPS'UN DÜNYA ÜZERİNDEKİ YERİ - 2

Hiç yorum yok :
Bermuda Üçgeni, Ejder Üçgeni ve Lhasa

Keops'un tam olarak tabanından geçen 30. Kuzey Enle­mi de Dünya üzerindeki bazı gizemli noktalarla irtibatlıdır Gize'den ayın uzaklıkta olmak üzere Batı'da Bermuda Üçgeni, Doğu'da ise Japonya açıklarındaki Ejder Üçgeni bu enlemin üzerinde yer alır Merkezi Gize olan bu her iki simet­ri içinde bulunan bölgelerin geçmişi bugün bile açıklanama­yan yaşanılmış bir dizi esrarengiz olaylarla doludur Üstelik aynı enlem Tibet'in gizemli başkenti Lhasa üze­rinden de geçmektedir.

Piri Reis Haritası'nın Odak Noktası

Gize'yi coğrafi özelliği bakımından dikkat çekici hale ge­tiren bir diğer belge de kuşkusuz ki, bir zamanlar tüm dünya kamuoyunu meşgul eden ve çeşitli iddiaların ortaya atılması­na neden olan ünlü Piri Reis Haritası'dır. Elimizdeki mevcut parçalardan anlaşıldığı kadarıyla bu haritanın projeksiyon sis­temi Gize üzerinde odaklanmıştır.

Gize'den Anadolu'ya uzanan Şifreli Geometri

Şifreli geometriyle ilgili Gize'nin bir başka bağlantısı da Anadolu topraklarında kendisini gösterir. Şimdi size ilk bakışta belki de tesadüfmüş gibi görünebi­lecek aşağıdaki şekilden bahsetmek istiyorum. Görmüş oldu­ğunuz gibi, Gize'deki Büyük Piramid'in bulunduğu bölge ile Anadolumuzun iki tarihi merkezini birleştirdiğimizde bunlar arasında mükemmel bir ''eşkenar üçgen" meydana gelmek­tedir. Haritamızda görmüş olduğunuz her üç merkez de bir zamanlar önemli inisiyatik merkezlerdi. Bu merkezlerin böy­lesine bir geometrik bir düzen içinde yer alması sadece basit bir tesadüf müdür? Belki de evet...

Ancak tesadüfler bununla sınırlı değildir!...

Bir zamanlar önemli bir fonksiyon gören bu inisiyatik merkezler aynı zamanda önemli kehanet merkezleri olarak da işlev görüyordu... Yani kehanetlerin yapılabilmesine son de­rece elverişli olan "Spiritüel Coğrafya" üzerinde yer almak­taydılar. Robert Temple "The Sirius Mystery" adlı eserinde ko­nuyla ilgili şu satırlara yer vererek, karşı karşıya kaldığımız bilmeceye işaret eder:

Eski kehanet merkezleri ilk bakışta rastgele oraya buraya ser­piştirilmiş gibidir. Oysa dağılımlarında belirgin bir model vardır. Bu model ayrıca antik çağda hayli ileri bir coğrafya ve ilişkili di­siplinler bilgisine işaret eder. Bu kehanet merkezleri eski dünya­da dinin uygulamaya geçirildiği ana merkezlerdi. Varlıkları asla bir tesadüfe bağlı olamazdı.

Tesadüfler bunlarla sınırlı değildir demiştik... Üçgenimi­ze bir kaç unsur daha ilave ettiğimizde, ne denli ilginç bir du­rumla karşı karşıya olduğumuz daha iyi ortaya çıkmaktadır. Üçgenimizin Gize'deki ucundan alacağımız açı ortay Anadolumuz üzerinde uzanan üçgenimizin tabanını tam orta­dan ikiye bölerken Konya'nın üzerinden geçer ve biraz daha uzatıldığında yan sayfada görmüş olduğunuz gibi Ankara'yı işaret eder.

Anadolu'ya Horosan'dan gelmiş olan Mevlana'nın Mevlevilik İnisiyasyonu'nu oluşturacağı yer olarak Konya'yı seç­miş olması, tüm ezoterizmle ilgili araştırma yapanlarca bilin­diği gibi, belirli bir spiritüel coğrafya bilgisine dayanmaktay­dı.

Gelelim Ankara'ya...

Ankara sözcüğü "Çapa" anlamına gelen "Anchor" (ya da "Ancor") isminden gelmektedir.
Bu isim Frigyalılar'a ait bir sözcüktür. Anadoluda yaşa­yan eski bir efsaneye göre Kral Midas bulduğu deniz çapasın­dan dolayı bu bölgeye "Anchor" ismini vermişti. Bu efsanenin mecazi bir anlam taşıyabileceği hep düşü­nülmüştü. Çünkü denize kıyısı olmayan bir bölgede, deniz çapasın ne işi olabilirdi ki?!...

Yakın zamana kadar bunun nasıl bir mecazi anlama sahip olabileceğiyle ilgili hiç bir mantıksal açıklama yapılamamıştı. Ancak daha sonraları ortaya çıkan ve sizlerle paylaş­tığımız geometrik şekil, bu anlamsızlığı bir anda ortadan kaldırmıştır. Yan sayfadaki şekilden de rahatlıkla anlaşılabi­leceği üzere çapanın sağ ve sol uçları Nemrut ve Troya Çapa­nın uç tepe noktası Ankara'yı gösterirken, çapanın alt sapının bitiş noktası ise Gize'ye denk gelmektedir Troya - Nemrut - Gize eşkenar üçgeninin ortaya koyduk­ları bununla da kısıtlı değildir...

Troya Nemrut hattını Batı yönüne doğru uzattığımızda yi­ne tarihi geçmişi büyük gizemlerle dolu olan ve Troya ile önemli bir bağlantısı bulunan Cumae'ye denk geldiğini gör­mekteyiz.

Yan sayfada oluşan geometrik şeklin ne denli muntazam hatlara ve odaklara sahip olduğuna dikkatlerinizi çekmek is­terim. Şekilli geometriye verilebilicek en güzel örneklerden biridir.

Gize'nin haricinde Mısır'la bağlantılı başka şifreli geo­metrik örnekler daha vardın Yeri geldiğinde bunlarla ilgili de birkaç örnek vereceğim...
1 | 2

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder